Tuesday, December 12, 2017

Hur man identifierar dubbfria däck på marknaden


Oavsett om du vill välja ett dubbfritt däck eller dubbdäck är det en fråga du kanske frågar dig själv om du letar efter köp nya vinterdäck till ditt fordon. Det dubbfria däcket är konstruerat för att rulla tyst och smidigt på vägen. Det ger inte mycket ljud när det kommer i kontakt med vägen. Också känt som dubblösa däck, kan de öka din säkerhet på vägen under de tider då förhållandena förändras snabbt med tanke på temperatur.

Men bara för att ett dubbfritt däck rullar smidigt och tyst på vägen betyder inte att det är perfekt för användning året runt. Det rekommenderas att montera de dubbfria däcken på ditt fordon innan förhållandena blir hala och använd dem tills vintersäsongen slutar. Deras prestanda bygger på den brant vinklade laminatprincipen. I de flesta europeiska länder är dubbfria däck det enda vinterdäckalternativet som är tillåtet.

Så hur kan du identifiera ett dubbdäck från andra däck på marknaden om du aldrig sett det tidigare? En sak som du kommer att märka om dubbfria däcken är att de i allmänhet har djupare slitbanans djup jämfört med helårs eller sommardäcken. De djupa däckmönstren gör det möjligt för dessa däck att hantera snö såväl som slask spridning som kommer ifrån däcken när du kör. De tillåter också att däcken ger bättre dragkraft när du kör på snöförpackade vägar genom att packa snön i slitbanorna.

Bortsett från de djupa slitbanansdjup, kommer du också att märka att dubbfria däcken har tusentals slitsar i sitt slitmönster. Dessa slitsar kallas sipes och fungerar normalt som tusentals bitande kanter på isbelagda vägar. De hjälper till med acceleration, stopp och fart minskning. När de används på rätt sätt kan de dubbfria däcken hjälpa till att öka din säkerhet på vägen under årets tider när temperaturförhållandena ändras väldigt snabbt. Eftersom de främst är vinterdäck med egenskaper som är lämpliga för den kalla vintersäsongen, är det inte meningen att du ska använda dem på sommaren.


Se här för mer information om dubbfria däck och hur du identifierar dem på marknaden, kolla in vår hemsida idag här https://nokiantyres.se/.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...