Wednesday, November 15, 2017

En titt på utvecklingen av vinterdäck



Förr i tiden var vinterdäcken endast avsedda att användas under hårda vintermånader. Om inte de vägar som de kördes på var täckta i snö så presterade de dåligt. Men tiderna har förändrats och moderna vinterdäck har förbättrats mycket. På marknaden hittar du de som kallas dubbade vinterdäck och är perfekta för våta, isiga vägar och andra som kallas dubbfria vinterdäck som är avsedda för vägar som är täckta med snö. Du kommer inte längre vara till förfogande för förare och väder om dig om du skaffar dessa däck på ditt fordon på vintern.

Om vädret är för vått eller kallt, men vägarna är snöfria, är det väldigt liten kompromiss med att använda de moderna vinterdäcken. Ett enda nödstopp på sådana vägar kommer inte att förstöra däckmönstret på dessa däck. Så länge du investerar i vinterdäck av högsta kvalitet, kommer de att ge dig prestation som är nästan lika med alla säsongsdäck på torra vägar. Det är dock inte rekommenderat att fortsätta använda vinterdäcken när den kalla perioden är över. Du skulle inte få den bästa möjliga prestation på sommaren som du skulle få med sommardäck.

Det finns en hel del saker som har förbättrats i de moderna vinterdäcken, bland annat att stopp kraften och hantering. Förr kännetecknades dessa däck av snabba och oklar hantering. Vid körning på torra och våta vägar brukade de ge liten känsla och bruten dragkraft med liten varning. Det var nästan ingen chans att återhämta sig från en sladdning. De bästa vinterdäcken som finns tillgängliga erbjuder numera samma egenskaper som alla helårsdäck. Hanteringsegenskaperna är mycket viktiga eftersom varje personbil kommer med något som heter elektronisk stabilitetskontroll.

Förutom att vara bra på torra och våta vägar, har vinterdäckens prestation på snö också ökat under de senaste åren. Situationer där människors bilar skulle fastna i snö eller is i timmar utan rörelse har blivit mycket få på grund av förbättringarna i vinterdäcken. Dragkraft på både snö och is har förbättrats avsevärt. Även när du kör ett fordon som har moderna vinterdäck är chansen att fordonet spinner eller plogar vägen mycket lågt eftersom däcken har utformats för att stoppa detta.

För att få ut det mesta av ett vinterdäck måste du välja en toppkvalitets däck. Se till att du utvärderar de olika märkena som finns och köper däcket från ett varumärke som är känt för att sälja vinterdäck med hög prestation. Recensioner från experter och tidigare kunder kan hjälpa dig mycket när du väljer ett vinterdäck. Förutom att du väljer rätt däck måste du se till att det är korrekt installerat för att kunna uppnå bästa prestationen med dem.


Gå hit för mer information om vinterdäck och hur de har utvecklats genom åren, besök vår https://www.nokiantyres.se/ idag

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...