Friday, December 15, 2017

Varför dubbdäck är bäst för hårda vinterväder


Att köpa ett fordon är verkligen en stor investering som kommer med mycket ansvar. Efter att ha använt fordonet under en längre tid, måste du byta däck som det fanns med bilen med nya, för att undvika risken att använda slitna däck på vägen. Ibland behöver du inte ens vänta tills de däck som fordonet kom med slits ut för att ersätta dem. Om du till exempel köpte bilen med helårsdäck och kommer från en plats som upplever hårda vintrar, kan du behöva byta till dubbdäck när vintern närmar sig.

Dubbdäck är konstruerade för att användas i svåra vinterförhållanden med mycket isig vatten, is och snö på vägen. De är mjuka och flexibla även när temperaturen på vägarna sjunker under 7 grader. De är den enda typen av däck som kan ge bästa grepp på is. Även dubbfria däck, är avsedda att användas i kalla temperaturer, kan inte slå dubbdäcken när det gäller körning på isbelagda vägar. De är det bästa valet för svart is och tung snö.

Ett unikt drag som de vinterdäck med dubbar har, som du inte hittar på någon annan typ av däck är metallpinnarna. Ytan på dessa däck har hål med metallpinnar som vanligtvis gräver djupare i isiga vägar för bättre dragkraft och bromsning. Bortsett från metallpinnarna, har dubbdäcken också en aggressiv slitbanestruktur för att skjuta bort vattnet och smala när du kör på vintervägar. Slitbanan på dessa däck har sipes eller fina slitsar som ger grepp på is och snö när du kör för att förhindra att det hindrar dina däcks prestation på vägen.

Du kanske undrar om du verkligen behöver dubbade vinterdäck när den kalla årstiden sätter in. Det är inte ett måste att köpa dessa däck eftersom det finns andra däckalternativ du kan gå till, till exempel all väderdäck. Men om du vill köra mer bekvämt och säkert på vintervägarna, skulle det definitivt vara värt att köpa dubbdäcken. Is och snö spelar kaos med vägarna under det hårda vintervädret och gör dem för svåra att köra på. Med de dubbla däcken blir körning på dessa vägar en mindre skrämmande upplevelse.


Gå hit för mer information om dubbla däck, besök nokiantyres.se idag.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...