Friday, December 15, 2017

Varför vinterdäck är perfekt för kallt vinterväder


Om du kommer från en plats som upplever hårda vintrar, förstår du förmodligen utmaningarna att köra på de isiga och snöiga vintervägarna. När väderförhållandena faller under 7 grader kan helårsdäck inte klara sig bra på vintervägarna. För att fortsätta njuta av den bästa körupplevelsen från din bil måste du investera i vinterdäck som är avsedda för körning i mycket kallt väder. Vinterdäcken har bättre dragkraft på is och snöförpackade vägar jämfört med alla säsonger och sommardäck.

Vad gör vinterdäcken perfekt för det kalla vintervädret? Dessa däck är gjorda med slitbanor som kommer att förbli flexibla och mjuka även när temperaturen sjunker under 7 grader å vägarna. I vissa fall kan vinterdäckens grepp och dragkraft förbättras med dubbar som normalt gräver djupare i snö och is. Om du kommer från ett ställe som upplever väldigt hårt vinterväder, är det de däck du ska köpa om du vill ha bättre broms- och accelerationsmöjligheter under dessa förhållanden.

Oavsett om du vill köpa dubbade eller dubbfria vinterdäck bör bestämas av hur kallt temperaturen blir under vintern på den plats du kommer ifrån. Resultat från undersökningen visar att dubbdäcken vanligtvis utför bättre än dubbfria däck på klar is när temperaturen faller under fryspunkten. Så om det här är de förhållanden som du normalt upplever under vintern, skulle du definitivt bli bättre med de vinterdäck som du behöver, i motsats till deras dubbfria motsvarighet. Men om du kommer från en plats där vägarna normalt är täckta i snö under den kalla årstiden, kommer dubbfria däck vara ett bra alternativ för dig.

Du måste komma ihåg att både dubbdäck och dubbfria däck är strikt avsedda att användas. När de används på varma och torra sommarvägar, kommer vinterdäcken att bli mindre prestanda, de blir mindre effektiva och deras drivande egenskaper kommer att försämras. De kommer också att slita ut snabbt när de används på bara väg ytor och som ett resultat skulle du inte få bra värde för pengarna som du investerade i dem.


För att hjälpa dig att förstå hur man köper och använder de bästa vinterdäcken, kolla in www.nokiantyres.se idag.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...