Thursday, February 14, 2019

Antalet Suvs Stiger



Med det stigande antalet SUVs på vägarna är det viktigt att påminna människor om att en SUV på vintern behöver SUV vinterdäck. Vinterdäck, även kallade snödäck, har olika egenskaper jämfört med sommardäck. Oavsett vilken typ av fordon du kör - en bil, van, SUV eller lastbil – så måste du se till att du har däck som är gjorda för vinterbruk.

Ett SUV sommardäck har optimerats för ett helt annat temperaturintervall och olika vägförhållanden än vinterdäck. Ett sommardäck har definitivt inte utformats för att hantera snö och is och det ger inte tillräckligt med grepp på dessa typer av ytor. Att försöka köra under dessa förhållanden med sommardäck bör undvikas till varje pris.

Ett sommardäck har inte heller gjort för att hantera slask, vilket är ett väldigt knepigt förhållande att köra i. Spåren i vinterdäckens mönster har optimerats för att skjuta bort den tunga och våta snön för att förhindra slaskplaning, vilket är vinterns motsvarighet aquaplaning.

För mer info om SUV-däck, besök: www.nokiantyres.se

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...