Friday, February 23, 2018

Hur Man Handlar De Bästa Vinterdäcken Till Din SUV



När vintern kommer bör du investera i de bästa vinterdäcken om du fortfarande vill fortsätta njuta av den bästa körupplevelsen på vägen. Allsäsongsdäck är utformade för att fungera bra på vår, sommar och höst, men på de orter som upplever mycket hårda vintrar är de dedikerade vinterdäck det bästa alternativet. På is, snö eller till och med kall asfalt, kan bromssträckan för en SUV som är utrustad med vinterdäck, vara betydligt kortare jämfört med en bil med allround-däck. Det innebär att du riskerar att bli involverad i en olycka om du insisterar på att använda allsäsongsdäck på isiga och snöiga vintervägar.

Även om du köper de bästa SUV vinterdäck, så garanterar det inte automatiskt din säkerhet på snöiga, smutsiga och isiga vintervägarna, men det är nog en utmärkt plats att börja på. Om du kombinerar dem med utmärkt körförmåga på din SUV och lite sunt förnuft, kan du komma säkert till ditt resmål oavsett hur dåligt vädret är. Du måste se till att dessa däck står högst upp på din lista, när den kalla vintern börjar närma sig.

När du är ute och handlar efter vinterdäck, är det absolut nödvändigt att du väljer de som är rätt för din SUV såväl som för vinterförhållandet på din ort. I de däckaffärer som du kommer att besöka kommer du att märka att det finns två typer vinterdäck, nämligen dubbade vinterdäck och odubbade vinterdäck. Det utmärkande särdraget på dubbdäcken är metallstiften som heter dubbar. Dubbarna gräver djupare i is och snö och ger bättre fäste och kontroll över ditt fordon. Vinterdäck som har dessa dubbar rekommenderas för användning i områden som upplever extremt vinterväder.

Odubbade vinterdäck, har däremot inte metallpinnarna. Istället har de små slitsar i slitbanemönstret, sajpar. Sajpar är till för att förbättra dragkraft precis som metallpinnarna. De som föredrar dubbfriadäck kan nog också uppskatta den trevliga körkänslan. Numera är ljudnivån hos de flesta dubbdäcken mycket låg, men de kan fortfarande inte konkurrera med de tysta, odubbade vinterdäcken.

För mer tips om hur man köper de bästa vinterdäcken i SUV, kolla in www.nokiantyres.se idag.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...