Friday, January 19, 2018

Tips för att identifiera ett dubbfritt däck



Människor som någonsin kört på snö och is packade snöiga vägar kan vara överens om att det inte är klokt att köra på sådana vägar med sommardäck. Du behöver sätta på dedikerade vinterdäck på ditt fordon för att kunna köra på dessa vägar säkert och bekvämt. Även om allround däck kan göra ett bra jobb på vägen under hösten, våren och sommaren, kan de fungera mindre bra när du kör dem på snöiga vägar. De har inte egenskaperna för att hantera farorna med snö, is och kyla.

När du är ute och handlar efter rätt vinterdäck för ditt fordon, kommer du att ha två alternativ att välja mellan - det är dubbade vinterdäck och dubbfria vinterdäck. Det senare är tillåtet i de flesta länder. De är utvecklade för att bibehålla flexibilitet även när temperaturen blir extremt kall där ute. Detta är möjligt genom de avancerade gummiblandningar som används för att göra dessa däck.

Om du aldrig tidigare köpt dubbfria vinterdäck tidigare, kan det vara lite svårt att skilja dem från de dubbade däcken. Men om du vet hur de ser ut, behöver det inte vara så svårt att identifiera dem. En sak som du kommer att märka om de dubbfria däcken är att deras slitbanor spelar en stor roll för att säkerställa att däcken klarar av att hantera snö, is och slask avvisning som kommer ifrån däcken när du kör mycket bra.

En annan sak som du kommer att märka när du tittar på ett dubbfria däck är de små slitsarna i dess slitmönster. Dessa skåror kallas sajpningar och fungerar som bitande kanter på is. De hjälper till med bromsning, acceleration och retardation. Du kan fortfarande kunna köra ditt fordon bekvämt på vintervägar utan att oroa dig för att krocka med andra fordon eller till och med passagerare på grund av dessa sajpningar. När du trycker på bromsar glider inte ditt fordon på snön och isen och sätter dig i fara för att bli involverad i en olycka.

För mer tips om hur du identifierar ett dubbfritt däck, kolla på https://nokiantyres.se/ idag.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...