Wednesday, November 15, 2017

En titt på fördelarna med dubbade vinterdäck.


Har du någonsin kört på en våt, isig väg på vintern? Om du har, kommer du att hålla med om att det är en mycket riskabel och läskig strävan. Om du inte har monterat däck på ditt fordon som är konstruerade för att hantera sådana situationer, kan du vara fast på vägen under en lång tid när du försöker flytta ditt fordon från en punkt till en annan. Risken att bli involverad i olycka kan också vara hög om du kör ett fordon som har sommardäck på en is eller snöig väg.

Det föredragna valet av däck för körning på slaskiga och isiga vintervägar är dubbdäck. Trots att det finns dubbfria däck som också är perfekta för vinterväder, kommer dubbdäcken definitivt att slå dem när det gäller att köra i temperaturer som är under 7 grader. Du kan enkelt förhandla kurvor och hörn när du har den här typen av däck på ditt fordon. De är avsedda för förbättrad dragkraft. Förutom att bromsa och svänga lätt, kommer du också att kunna accelerera, minska farten och grad klättra mycket lätt.

Dubbdäck är vanligtvis förknippade med minimal friktion mellan optimal glidning och låst hjulbromsning. Vad det här helt enkelt innebär är, att dessa däck ger bättre bromspotential för din bils låsningsbromsar. Risken för felbedömning av bromsavståndet när du kör din bil på våta vintervägar är mycket låg. När du sätter på bromsarna rullar bilen inte över isen mer än den borde och sätter dig i fara för att slå fotgängare, trottoaren eller andra bilar på vägen. Du kommer att kunna hantera din bil på samma sätt som du hanterar den på sommaren.

Det är viktigt att veta exakt var man ska använda dubbdäcken för bästa prestationen. Om vägarna i din region normalt omfattas av snö på vintern kanske dessa däck inte ger bästa prestationen. Du skulle hellre gå med dubbfria däck som är konstruerade för användning på sådana vägar. Men om vägarna normalt är täckta i is kommer de dubbdäcken att bli bättre val. Du bör dock inte anta att dubbdäcken på något sätt kan ersätta goda färdigheter. När vägarna är hala, bör du komma ihåg att sakta ner och köra extra försiktigt istället för att förlita sig på de betade däcken för att hålla dig säker.

När du köper dubbdäck, måste du komma ihåg att de tenderar att förlora sin dragkraft, eftersom deras dubbar sliter. Du kommer att börja känna effekten av den förlorade dragningen när dubbarna slits ner till ungefär 0,6 mm. Dessutom kan dubbdäcken orsaka förskjutning av hjulspår och även skada de markeringar som trottoaren har. Även när du förhandlar mjukt snö eller snö, kan de dubbdäcken inte alltid ge den optimala prestationen som du förväntar dig av dem.


För mer information om dubbdäck och deras prestation, besök oss idag på nokiantires.se

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...