Tuesday, September 26, 2017

Saker att se efter när du köper vinterdäck



När de kalla månaderna kommer, en sak du måste göra är att se att dina vinterdäck är färdiga. Ett vinterdäck är ett däck som är gjord av speciella föreningar för att förbättra dragkraft, hantering och stopp. Det är det säkraste valet när man kör på snöiga, isiga och våta vägar. Gummiblandningen som däcket görs av, hålls mjukt och flexibelt även när du kör på en väg som har hård packat snö. Det ger pålitlig prestation och säkerhet även om det är extremt kalla temperaturer.

Före du far och köper vinterdäck, finns det mycket med saker du måst se efter först. Det först är att är däcken dubbdäck eller dubbfria däck. Dit val påverkas av ett nummer av saker, din körvana, vart du kör mest och hurdana vinter förhållanden det är varifrån du kommer ifrån. Om du kör på slask och packad snö i vinter, är dubbdäck bättre alternativ för att det ger mer friktion genom de breda och djupa räfflorna som de har. Dubbdäck är bättre om du kör på isiga vägar. Dubben som är lätta pinnar i däcket, åker in i ytan och förstärker dragkraftet.

Du måste också kolla om däcken har sipes. Sipes är små mönstrade slitsar på bottenet av däcket. Det skapar extra kanter för att få bättre grepp när du kör på snöiga och isiga vinter vägar. Om du hittar en bra vinter däck som inte är siped, det borde inte hindra dig från att köpa det. Anpassad säkerhets siping kan läggas till däcket för att se till att det finns bättre start, stopp såväl som rullande verkan när du kör på hala vägar.

Sist men inte minst, du måste kolla att har dit däck med fälgar eller inte. Det här är en fråga om tid och pengar. Om du har råd att köpa däck som kommer med fälgar, är det ett bra ide att köpa dem. Det är för att det tar ganska länge att monter och att ta bort fälgarna varje gång. Att ta bort fälgarna och att montera dem igen kan förkorta livslängden på däcken.

Gå hit för mera tips för att köpa vinterdäck finns på vår hemsida på https://www.nokiantyres.se/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

När Dubbdäck Är Det Bästa Valet

Dubbdäck är det bästa valet när du kör mycket på is och hårdpackad snö, särskilt i områden som ofta kräver kedjor. Andra områden so...